Ledar- och grupputveckling

Utveckla ledarskap

Ska du leda andra behöver du vara medveten om dina egna beteenden och automatiska mönster. Du behöver kunna se när du går in i dina egna bias, dina egna fördomar och förutfattade meningar. Detta för att du ska kunna möta andra som även är olika dig själv.

Vi som människor vill gärna omge oss med personer som är likadana som oss själva, det är enklare för vår hjärna att hantera. Det ger oss mer ”belöning” och mindre obehag. Dock så behöver vi som ledare utsätta oss för obehaget, vänja oss vid det för att leda en grupp så bra som möjligt. Och se styrkan i varje individ och styrkan i att vara olika.

Vårt jobb som ledare är att leda och tjäna dem vi leder, den insikten är viktig för oss. Vi behöver se varje individs potential och möjlighet till utveckling och sedan hjälpa och guida den personen mot detta. Att detaljstyra människor tar bort deras utveckling, det är inte ledarskap!

När vi jobbar med ledarskapsutveckling så ser vi varje ledares potential och försöker guida den personen mot detta. Vi ställer frågorna som gör att personen behöver utsätta sig för obehaget med sina egna mönster, tankar, fördomar allt för att se saker på nya sätt och utvecklas.

Vi guidar personen till en effektivare kommunikation, där de kan få en bättre relation med sina medarbetare.

Rulla till toppen
×

Hej!

Klicka på mitt namn nedan för att skicka ett meddelande på WhatsApp!

× Kontakta mig