Samtalsterapi och coaching

Hjälp att hitta rätt

Ibland är vi förvirrade eller vilse i våra val i livet, oavsett om det handlar om jobb, familj, hälsan eller annat i livet. Då finns jag som terapeut/coach där för att stötta dig som bollplank och med de rätta frågorna få dig att se vilken väg du ska gå och hur du ska kunna se och komma förbi de hinder som finns. Vi kommer tillsammans jobba med förändring och utveckling. Mitt jobb som terapeut och coach är att stödja dig i din förståelse av vem du är, vilka behov du har och vilken väg du ska ta för att närma dig det liv du vill leva. Det kan handla om specifika beslut eller problem eller större funderingar kring livet.

Rent praktiskt använder jag olika tekniker i mitt arbete, tekniker som väljs och anpassas efter dina behov och förutsättningar. I samtalsterapin strävar vi efter att du som klient ska få en större självinsikt och lära känna dig själv bättre. Samtalsterapi ger en möjlighet för att läka gamla sår, förändra mönster du har eller utveckla nya. Du kommer få en djupare förståelse för dina tankar, känslor, behov och relationer. Detta kommer sedan ge dig utrymme att välja hur du vill leva ditt liv och göra de förändringar du vill.

Det finns många olika skäl till att gå i terapi. För många är den en väg för att komma vidare i livet när man känner att man sitter fast. Olika anledningar till att söka terapi kan vara: kris, sorg, låg självkänsla, depression/nedstämdhet, besked om sjukdom, stress, bryta destruktiva beteendemönster, utveckla relationer.

Jag är diplomerad samtalsterapeut inom både individuell terapi och par/relationsterapi. Jag arbetar utifrån psykosyntes som är en integrativ terapiform dvs den använder även metoder och verktyg från andra terapiformer tex KBT, ACT, Schematerapi mfl. Den ingår i den psykodynamiska grenen av psykologi. I terapin utgår vi hela tiden från där du är och dina behov, det innebär att vi ibland blickar framåt och ibland blickar bakåt för att komma framåt.

Samtalsterapin innebär att vi ser till din helhet. Din kropp, dina tankar, känslor och beteenden. Tillsammans undersöker vi och skapar förståelse för det förflutna, nuet och framtiden.

Rulla till toppen
×

Hej!

Klicka på mitt namn nedan för att skicka ett meddelande på WhatsApp!

× Kontakta mig