Magnus är personlig tränare och samtalscoach som älskar att se andra människor utvecklas, både fysiskt, mentalt och själsligt. Efter många års erfarenhet som tränare och idrottare vet han hur viktigt det är med balansen mellan dessa tre delar för att man ska må bra. Han strävar efter att skapa en balans mellan aktivitet och återhämtning, det ska vara glädjefullt och leda till välmående. På senare år har Magnus intresserat sig allt mer för de mentala bitarna; han föreläser bland annat om stress och vikten av att ta sitt personliga ansvar över sitt liv och sin hälsa. Men löpningen och kroppens rörelse står lika högt upp på prioriteringslistan hos honom. Många av hans kunder kommer med problem som ofta kan kopplas till en dålig hållning och dålig funktion i kroppen Han jobbar mycket med att förbättra människors funktion i kroppen och med över 20 år i yrket inser han att det ofta är små förändringar som kan göra stor skillnad.

Ingenting är förbjudet eller fel bara du mår bra av det. Du väljer själv hur du vill leva och vad du vill göra! Är ett av hans motton.

Magnus är alltid nyfiken och driven på att lära sig nya saker och utvecklas både som person och i sin yrkesroll. För tillfället läser han till att bli samtalsterapeut inom Psykosyntesen. dessutom är han en av de 24 första tränare som blir utbildad till Medicinsk tränare hos The Academy.